3 Temmuz 2009 Cuma

Ermenilere soykırım yapıldığını kabul etme meselesi


16 Ocak 2007 02:20

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun "Ermeni Soykırımı" hakkında kendilerilerine gönderilen bir bildiriye imza atmadığı gerekçesiyle yapılan açıklamaların ardı arkası kesilmiyor.

Milliyet Gazetesi'nin "AABF İmzalamadı" diye Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu hakkında yaptığı haberle birlikte Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu hakkında eleştiri ve yayınlar arttı. Cem Vakfı Avrupa Koordinatörü olduğu belirtilen Alişan Hızlı isimli kişinin "Bu bildiriyi imzalamamak soykırımı kabul etmektir" sözünün ardından Milliyet gazetesinde ve Cem Vakfı'na yakın olduğu öne sürülen Aleviyol isimli yayında Almanya Türk Toplumu (TGD) isimli kuruluşun genel başkan yardımcısı Şener Sargut'un eleştirileri yayınlandı.

"AABF'nin ayıp ettiğini" ilan eden Sargut, "Turgut Öker'in dediği gibi [Türkleri şahlandırmak] şeklinde birşeyin sözkonusu olmadığını" söyledi. Sargut, "Bildiriyi Çarşamba günkü Sol Parti toplantısına yetiştirmek için acele davranmaları gerektiğini" kabul ederken; bir taraftan da "AABF'nin kendilerini oyaladığını" iddia etti.

Almanya'daki en büyük Türk örgütlerinden birisi olan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu yüzlerce Alevi Kültür Merkezi'nin biraraya gelerek kurduğu bir örgüt. AABF'ye karşı bu eleştiriler Milliyet'in "AABF İmzalamadı" şeklindeki haberi ve bildiride imzası bulunmayan ve imzası istenmeyen Cem Vakfı Avrupa Koordinatörü olduğu belirtilen Alişan Hızlı isimli kişinin "Bildiriye destek olmamak soykırımı kabul etmektir" sözlerinin ardından başladı. Milliyet gazetesinde ve Cem Vakfı'na yakın olduğu belirtilen yayınlarda bu konu oldukça geniş işleniyor bugünlerde.

Alevi Örgütünü Kınamak Cem Vakfı'na Düştü
15 Ocak 2007 19:32

İslami ve milliyetçi çevreler, Almanya'da Ermeni Soykırımı ile ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiri Alevi Federasyonu'na da gönderildi. Fakat AABF, kendileri dışında hazırlanan bu bildiriye karışmayacağını bildirdi. Bunun üzerine Milliyet, yayınlanan bildiriye değil de, AABF'nin imzalanmamasına daha çok ilgi gösterdi. Bir de Cem Vakfı'nın Avrupa Koordinatörü'nden "soykırımı kabul ediyorlar" ifadesi aktarılınca yeni bir tartışma ortaya çıktı.

Milliyet gazetesinde yeralan habere göre; DİTİB, ATİAD ve TGD gibi Almanya'daki kuruluşlar; Ermeni soykırımına karşı çıkan milletvekiline destek vermek için bir bildiri hazırladı. Bildiri Almanya'daki diğer büyük Türk derneği olan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'na gönderildi ve imzalaması istendi. AABF ise "Hazırlama sürecinde yeralmadığımız bir bildiriyi imzalamayız" diyerek gönderilen bildiriyi imzalamadı.Bunun üzerine ne bildiriyi imzalaması istenen, ne de konuyla bir ilgisi olmayan ve Cem Vakfı Avrupa Koordinatörü olduğu söylenen Alişan Hızlı isimli kişi AABF'ye karşı açıklamalarda bulunmaya başladı gazetecilere. "AABF'nin destek vermemesi sözde soykırımı kabul etmek demektir." diyen Cem Vakfı Koordinatörü'ne tepki var. Almanya'daki Alevilerin örgütü ve Almanya'daki en büyük Türk kurumlarından biri olan AABF'nin Cem Vakfı tarafından hedef gösterilmeye çalışıldığını belirten Avrupa'daki Alevi ziyaretçilerimiz bu haberlere değinmediği için Türkülerin Sesi'ne tepki postaları göndermeye başladılar. Biz de bu haberi biraz geç de olsa sizlere ulaştırdık.Yurtdışında yaşayan Alevi dostlarımız, elimize ulaşan postalarında "Turgut Öker'e karşı geçmişte de Hürriyet gazetesinin çok yoğun suçlama haberleri yaptığını, "vatan haini" ilan etmeye kadar götürdüğünü ama Almanya'daki Alevilerin kendisine sahip çıktığını ve tekrar tekrar genel başkan seçtiğini" hatırlattı.
15.01.2007 19:32:43
http://www.renkhaber.com/haberler/Bizim_Gundem.15/Alevi_Orgutunu_Kinamak_Cem_Vakfi_na_Dustu/1770.html
Not: Öker, belgeyi imzalamamasındaki 'hazırlanma sürecinde bulunmama' gerekçesini bir tarafa bırakarak şuna cevap vermelidir:
Türkler Ermenilere karşı soykırım yapmış mıdır? Yapmamış mıdır? Yapmamış ise ister hazırlık sürecine katılsın, ister katılmasın "Türklerin Ermenilere Soykırım Yapmadığı"na dair bir belgeyi neden imzalamaktan kaçıyor? Kendileri böyle bir belge mi hazırlıyorlar? Yoksa Ermenilerle maddi manevi bir dostluğu mu var? Bu dostluğu biz alevilerden neden esirgiyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder